Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Živilski in gostinsko-turistični sektor krepita sodelovanje

Ljubljana, 14. aprila - Na Gospodarski zbornici Slovenije poteka gostinsko živilska borza, na kateri turistični delavci in gostinci ter predstavniki živilske industrije iščejo poti za vključitev več lokalnih prehrambenih izdelkov v gostinsko in turistično ponudbo Slovenije.

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Kmetijski minister Dejan Židan.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Direktorica Gostinsko turistične zbornice Majda Dekleva.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Direktorica Gostinsko turistične zbornice Majda Dekleva.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Predsednica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Anka Miklavčič Lipušček.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Predsednica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Anka Miklavčič Lipušček.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
V. d. direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
V. d. direktorice Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GZS.
Gostinsko živilska borza v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter Gostinsko turistične zbornice, na kateri so govorili o vključitvi lokalnih izdelkov v dvig kakovosti in konkurenčnosti v gostinsko turistični ponudbi.
Kmetijski minister Dejan Židan.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kmetijski minister Dejan Židan je izrazil prepričanje, da so slovenski živilski proizvodi lahko konkurenčna prednost slovenskega turizma. Vse več Slovencev preverja poreklo živil v trgovinah, kmetijsko ministrstvo pa uvaja tudi nov znak Izbrana kakovost Slovenije.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak pa je izrazila željo, da bi bila pot od zemlje do krožnika gostov čim hitrejša. Za razvoj turizma, tudi inovativnih proizvodov in storitev, bodo sicer že v prihodnjih mesecih na voljo tudi trije razpisi z več milijoni sredstev.

mg/jes/jes
© STA, 2016