Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tomaž Pandur bo pokopan v nedeljo v Mariboru

Ljubljana, 14. aprila - Pogreb gledališkega režiserja Tomaža Pandurja bo v nedeljo ob 14. uri na pobreškem pokopališču v Mariboru. Pred tem se bo ob 12. uri v stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor začela žalna seja v spomin režiserju.

Ljubljana.
Na pročelju SNG Drame Ljubljana je izobešena črna žalna zastava v spomin na mednarodno priznanega režiserja Tomaža Pandurja, ki je umrl med gledališko vajo v Skopju.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Režiser Tomaž Pandur.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Družina se je v sporočilu zahvalila za izraze sožalja in podpore vsem prijateljem, kolegom, sodelavcem in gledalcem iz vsega sveta, ki so verjeli v Pandurja in v njegovo gledališče. Zapisu so dodali misel, da kar je minljivo, je le slepilo, neizrekljivo je izrečeno, nedosegljivo se je tu zgodilo.

Kljub temu, da bo pogreb odprtega tipa, družina prosi za diskretnost in dodaja, da fotografiranje ali snemanje medijev ne bo dovoljeno.

Pandur je zaradi srčnega zastoja v torek umrl med gledališko vajo za predstavo Kralj Lear v Makedonskem narodnem gledališču v Skopju. Star je bil 53 let.

mce/av/mce
© STA, 2016