Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

IDS se je po kongresu zavila v molk, vse več informacij o razkolu v stranki

Ljubljana, 13. aprila - Po sobotnem kongresu Iniciative za demokratični socializem, članice ZL, na dan prihajajo podrobnosti o burnem dogajanju in razkolu v stranki. Iz korespondence članov IDS, ki jo je objavil Požareport, je zaznati očitke članom poslanske skupine ZL o elitizmu in skrbi za udobnost poslanskih stolčkov.

Ljubljana.
Predstavniki koalicije ZL Matjaž Hanžek, Violeta Tomič in Luka Mesec po rezultatih predčasnih državnozborskih volitev leta 2014.
Foto: Tamino Petelnišek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog NSi za novelacijo zakona o davčnem potrjevanju računov in zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter ponovno odločali o noveli zakona o varstvu okolja.
Poslanci ZL Matjaž Hanžek, Miha Kordiš, Franc Trček in vodja poslanske skupine Luka Mesec.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Poslanci ZL Matjaž Hanžek, Miha Kordiš, Matej Tašner Vatovec, Luka Mesec in Violeta Tomić.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Koordinator sveta IDS in vodja poslancev ZL Luka Mesec je bil deležen največ kritik, na kongresu pa bojda skoraj fizičnega obračuna, zaradi česar je v omenjenem dopisovanju pozval k izstopu iz stranke tiste, ki se niso sposobni držati osnovnih civilizacijskih standardov.

V IDS in poslanski skupini ZL so se zavili v molk, tudi avtentičnosti objavljene polemike ne zanikajo.

Ker kongres zaradi odhoda nekaj deset delegatov ni bil sklepčen, so napovedali, da ga bodo izvedli dopisno, o čemer naj bi v prihodnjih dneh odločil svet stranke.

moz/tvr/pa
© STA, 2016