Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Babica dečkov prejela zavrnilno odločbo glede vloge za rejništvo

Ljubljana/Slovenj Gradec, 12. aprila - Babica dveh dečkov, ki jih je Center za socialno delo Velenje namestil v rejništvo, je od ministrstva za delo prejela zavrnilno odločbo glede njene vloge za izvajanje rejniške dejavnosti, je za STA povedal odvetnik starih staršev Velimir Cugmans.

Ljubljana, pred ministrstvom za delo.
Shod v podporo starima staršema, ki jima je CSD Velenje odpeljal vnuka, stara tri in pet let, ter ju namestil v rejniško družino.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot pravi, v odločbi ni razlage, da bi bila otroka pri starih starših ogrožena, v njej je več pozitivnih kot negativnih navedb, obrazložitev pa po njegovih besedah nasprotuje samemu izreku.

Odvetnik Cugmas bo zato v 30-dnevnem roku vložil tožbo na pristojno upravno sodišče, v njej pa bo med drugim terjal, da se babičini vlogi za rejništvo ugodi, in zahteval tudi zaslišanje ustreznih strokovnjakov.

Odvetnik je medtem zahteval izločitev ministrice Anje Kopač Mrak iz postopkov, ker naj bi obstajali dvomi o njeni nepristranskosti. Prav tako je dal pobudo za odvzem roditeljske pravice očetu dečkov.

vpu/apo
© STA, 2016