Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izvedenec Kröll predvidoma danes z oceno o okoliščinah smrti Radanovih bolnikov

Ljubljana, 14. aprila - V okviru sojenja zdravniku Ivanu Radanu bodo danes predvidoma zaslišali avstrijskega izvedenca Wolfganga Krölla, ki ga je sodišče zaprosilo za izvedensko mnenje o smrtih bolnikov, za katere je Radan obtožen, da jih je umoril.

Ljubljana.
Zdravnik Ivan Radan, ki je med drugim obtožen, da je na nevrološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana iz morilske sle umoril šest svojih bolnikov.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kröll je neuradno ugotovil, da so bili vsi Radanovi bolniki načeloma obravnavani po medicinski doktrini. Sklicujoč se na njemu dosegljivo dokumentacijo pri nobenem od teh bolnikov ni mogoče trditi, da so umrli zaradi morfija ali kalija.

Zaslišanje Krölla je bilo napovedano že za prejšnji teden, a se je takrat Radan odločil podati svoj zagovor glede obtožb o umorih šestih bolnikov. Radan trdi, da je bolnikom, ki so umirali, dajal morfij, in sicer ali zaradi bolečin ali zaradi dušenja. Ob tem trdi, da se je držal priporočenih odmerkov v skladu z evropskimi smernicami intenzivne medicine.

ago/apo
© STA, 2016