Novogoriški policisti iščejo očividce tatvine na velikonočno nedeljo

Šempeter pri Gorici, 5. aprila - Policisti novogoriške policijske postaje preiskujejo drzno tatvino in morebitne očividce, sploh moškega, ki je stekel za storilcem, naprošajo za pomoč. Tatvina se je zgodila na velikonočno nedeljo, torej 27. marca, okoli 14.40 pri šempetrski bolnišnici.

Takrat je starejša občanka hodila od Trga Ivana Roba proti vhodu bolnišnice, za njo pa se je s kolesom pripeljal neznan moški. Ko jo je dohitel, ji je iz rok iztrgal torbico in se odpeljal naprej proti omenjenemu trgu. Ženska je skušala steči za njim in s klici na pomoč pritegniti pozornost mimoidočih.

Dogajanje je opazil moški, ki je na trgu stal v družbi ženske in majhnega otroka. Stekel je za storilcem, a je temu uspelo pobegniti.

Policisti zato naprošajo moškega, ki je pogumno stekel za storilcem, naj se oglasi na policijski postaji v Novi Gorici ali pa naj pokliče na policijsko postajo na številko 05 303 44 00 oziroma na interventno številko policije 113. Prav tako policisti naprošajo, naj se jim oglasijo tudi vsi drugi morebitni očividci dogodka oziroma tisti, ki bi o dogodku utegnili imeti koristne informacije.

szo/bs
© STA, 2016