Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jorgić prvi Slovenec na namiznoteniškem mladinskem vrhu Evrope

Ljubljana, 4. aprila - Pretekli konec tedna je Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) objavila novo jakostno lestvico, na kateri je med mladinci do 18 let slovenski reprezentant Darko Jorgić najvišje uvrščeni Evropejec. Sedemnajstletni Hrastničan bo tako prvi igralec na vrhu mladinske lestvice Evropske namiznoteniške zveze (ETTU).

Kitajska, Suzhou.
Namizni tenis, žogica.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Jorgić je s tem dosežkom postal sploh prvi Slovenec v zgodovini z najvišjo uvrstitvijo na lestvici.

Svoj pohod na vrh je Jorgić nakazal že na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2013, na katerem je posegel po treh srebrnih medaljah (posamično, ekipno in v mešanih dvojicah), ter lani, kjer je na istem tekmovanju posamično osvojil bron, v paru z Denijem Kožulom pa celo naslov evropskega prvaka v dvojicah.

Tako Jorgićevi kot ekipni uspehi (reprezentanca se je lani uvrstila še na svetovno mladinsko prvenstvo, kjer so se fantje v močni azijski konkurenci prebili vse do četrtfinala) so pravi dokaz dobrega dela z mladimi v narodnem namiznoteniškem centru Triglav na Otočcu, ki je pridobil tudi ITTF-ov certifikat elitnega pripravljalnega centra kot enega le peščice tovrstnih prestižnih ustanov na svetu.

Na skupni svetovni lestvici mladincev Jorgić sedaj tako za sedmimi azijskimi igralci zaseda visoko osmo mesto, a sodeč po uspešnem začetku letošnjega leta, ko si je trojno krono (zmaga posamično, ekipno in v dvojicah) nadel na mladinskem turnirju v Katarju in jo dopolnil s posamično zmago ter ekipnim srebrom v Italiji, bo morda kmalu še više. Eden glavnih favoritov bo Jorgić tudi na domačem odprtem prvenstvu med mladinci, ki bo med 21. in 25. septembrom 2016 na sporedu na Otočcu.

jd/jd
© STA, 2016