Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoklic Piškotov s prelivom iz čokolade in lešnikov

Ljubljana, 4. aprila - Podjetje E.Leclerc je iz prodaje odpoklicalo izdelek piškoti s prelivom iz čokolade in lešnikov proizvajalca P'TIT DELI. Izdelek so umaknili zaradi nenavedenega mandlja med sestavinami izdelka, kar lahko predstavlja tveganje za osebe z alergijami, so sporočili iz podjetja Rudnidis.

Ljubljana.
Podjetje E.Leclerc je iz prodaje odpoklicalo izdelek piškoti s prelivom iz čokolade in lešnikov proizvajalca P'TIT DELI.
Foto: E.Leclerc

Osebe z alergijami na mandlje, ki so izdelek kupile in ga še imajo, prosijo, da ga ne uživajo in ga vrnejo na prodajno mesto. Izdelek ne predstavlja nobenega drugega tveganja. Osebe, ki nimajo alergij na mandlje ali drugo lupinasto sadje, lahko izdelek še naprej uživajo.

Serijska oznaka izdelka je 3564700789360. O prisotnosti tega alergena so jih obvestili iz centralnega podjetja v Franciji, kjer so ob vzorčenju ugotovili njegovo prisotnost. Dobavili so 21 kosov tega izdelka, od katerih jih je na zalogi ostalo še devet, ki so jih že umaknili s polic.

Stranke so obvestili po pošti, na podlagi predložene kartice zvestobe, in preko obvestila, ki je objavljen na informacijskem pultu v trgovini v Ljubljani in na njihovi spletni strani.

rbi/apo
© STA, 2016