Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sindikat ob stanju v vojski opozarja na pomen ljudi, ne le denarja

Ljubljana, 31. marca - Po predstavljenem poročilu o pripravljenosti Slovenske vojske v lanskem letu je danes sindikat vojakov opozoril, da ob tem žalostnem stanju nihče ne omenja ljudi, ampak le denar. Med drugim so pojasnili, da vojsko množično zapuščajo najboljši vojaki in strokovnjaki, ki so nujno potrebni za njeno delovanje, česar naj se zavedo tudi politiki in naredijo vse za spoštovanje predpisov v Slovenski vojski in zagotovitev pogojev za njeno normalno delovanje.

Ljubljana, predsedniška palača.
Ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Andrej Osterman sta predsedniku republike Borutu Pahorju predstavila letno poročilo o stalni pripravljenosti Slovenske vojske.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Nujno je treba vzpostaviti tudi neodvisen nadzor nad Slovensko vojsko, saj ga izvaja sama na koruptiven način, so pojasnili in dodali, da danes nimamo civilnega nadzora nad vojsko, ampak civilno upravljanje vojske.

Pripravljenost za delovanje vojske v miru je ocenjena s povprečno oceno zadostno, povprečna ocena za pripravljenost vojske za delovanje v krizi ali v vojni pa je nezadostna.

apo/tvr/apo
© STA, 2016