Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tožilca Bavčarjeva zahteva po izločitvi sodnice ne preseneča

Ljubljana, 31. marca - Tožilca Jožeta Kozine ne preseneča zahteva nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja po izločitvi sodnice Vladislave Lunder v ponovljenem sojenju v zadevi Istrabenz. Zahteva, o kateri bo odločal predsednik sodišča Marjan Pogačnik, je pričakovana, Kozina pa je po koncu današnje obravnave dejal, da je do zastaranja zadeve še "zelo daleč".

Ljubljana, okrožno sodišče.
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je začelo ponovljeno sojenje v zadevi Istrabenz, ki sta se ga udeležila predsednik uprave Maskime Holdinga Nastja Sušinski in prvi mož Istrabenza Igor Bavčar.
Prvi mož Istrabenza Bavčar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Za tožilca je bila takšna zahteva pričakovana. Po koncu obravnave se je dotaknil tudi ocene vrhovnih sodnikov, da iz prvostopenjske sodbe ni bil razviden Bavčarjev namen, da s transakcijami poskušajo prikriti izvor umazanega denarja. Prepričan je, da je namen pri pralcih denarja razviden iz objektivnih dejanskih okoliščin.

To je po njegovem mnenju razvidno iz odločitve Sportine, da so zakrili sled med družbama Pivovarna Laško in Microtrust pri preprodaji delnic Istrabenza.

jaz/jb
© STA, 2016