Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predlogu za noveliranje zakona o zdravstvenem varstvu le podpora NSi in SDS

Ljubljana, 29. marca - Poslanci današnjo sejo nadaljujejo z obravnavo predloga novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je v parlamentarno proceduro vložila NSi. Podporo mu napovedujejo zgolj v NSi ter SDS.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje redne seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog NSi za novelacijo zakona o davčnem potrjevanju računov in zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter ponovno odločali o noveli zakona o varstvu okolja.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Poslanec NSi Jožef Horvat je v imenu predlagateljev novele uvodoma poudaril, da predlog na pravičen način ureja regresne zahtevke, ki jih zavod za zdravstveno zavarovanje v primeru poškodbe delavca pri delu ali poklicne bolezni uveljavlja od delodajalcev. In sicer bi moral delodajalec plačati regresni zahtevek le v primeru velike malomarnosti ali namernega ravnanja delodajalca.

Vlada predloga NSi ne podpira, je pojasnila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Poslanka SMC Maruša Škopac pa je še napovedala, da ministrstvo že pripravlja bolj primeren predlog zakona.

td/apo/apo
© STA, 2016