Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Odpoklic trakov za beljenje zob proizvajalca Crest

Ljubljana, 25. marca - Zdravstveni inšpektorat RS je iz prodaje odpoklical več izdelkov za beljenje zob proizvajalca Crest, saj naj bi vsebovali previsoko vsebnost snovi, ki ob uporabi sproščajo vodikov peroksid.

Ljubljana.
Odpoklicani izdelki za beljenje zob proizvajalca Crest.
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS

Zdravstveni inšpektorat je od Evropske Komisije preko sistema Rapex prejel obvestilo o neustreznih kozmetičnih izdelkih za beljenje zob. Po podatkih iz Rapex obvestil ti izdelki vsebujejo previsoko vsebnost snovi, ki ob uporabi sproščajo vodikov peroksid. Izdelki za beljenje zob, ki vsebujejo snovi, iz katerih se ob uporabi sprosti več kot 6 % vodikovega peroksida, namreč niso varni za uporabo.

Oodpoklicali so tri različne trakove za beljenje zob, in sicer Witestripe-Supreme s serijsko številko (L)5240V444, 3D White Whitestrips Luxe-Supreme Flexfit s serijsko številko(L)4335V445, in 3D White Whitestrips-1 Hr Express s serijsko številko (L)4346V435.

Zdravstveni inšpektorat potrošnikom, ki so morebiti omenjeni izdelek kupili, svetuje, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

sl/bs
© STA, 2016