Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Sloveniji največ hrena pridelajo na Goričkem

Benedikt, 26. marca - Hren, ki je nepogrešljiv del velikonočnih jedi, velja v Sloveniji za delovno intenzivno kulturo, saj je pri pridelavi veliko ročnega dela. Kljub temu je to ena najbolj donosnih poljedeljskih kultur, pravi predsednik Kmetijske zadruge Lenart Janez Rajšp. Ta zadruga letno odkupi dobrih 200 ton hrena, največ z območja Goričkega.

Dolenjske Toplice.
Velikonočne jedi, šunka, jajca, hren.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.196 znakov (brez presledkov) oziroma 222 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

vpu/kk
© STA, 2016