Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Florence Hartmann v Haagu prijeli pred izrekom sodbe Karadžiću

Haag, 24. marca - Bivšo tiskovno predstavnico glavne tožilke Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije, francosko novinarko Florence Hartmann, so danes pred vhodom v haaško sodišče prijeli varnostniki ZN.

Ljubljana.
Nekdanja tiskovna predstavnica nekdanje glavne tožilke Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu Florence Hartmann.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Sodišče jo je leta 2009 obsodilo zaradi nespoštovanja sodišča, ker je v knjigi Mir in kazen iz leta 2007 o haaškem sodišču razkrila nekatere zaupne podrobnosti. Sama to zanika in se je pritožila, a so pritožbo zavrnili in ji kazen leta 2011 iz denarne spremenili v sedemdnevno zaporno kazen.

Hartmannova, ki je bila med letoma 2000 in 2006 tiskovna predstavnica takratne glavne haaške tožilke Carle Del Ponte, je danes na haaško sodišče prišla, da bi prisostvovala izreku kazni bivšemu političnemu voditelju bosanskih Srbov Radovanu Karadžiću, ki je obtožen za genocid, vojne zločine in zločine proti človečnosti med vojno v BiH.

vr/mc/vr
© STA, 2016