Z dražbo Prevčevih smuči do enoletnega botrstva 200 otrok

Ljubljana, 22. marca - Z dražbo smuči skakalca Petra Prevca je dobilo enoletno botrstvo že 125 otrok, z drugimi, tudi sms donacijami, pa ima botrstvo zagotovljeno vseh 200 otrok, so zapisali na spletni strani Vala 202 Radia Slovenija.

Planica.
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Na Valu 202 so se zahvalili Prevcu, njegovim sodelavcem in Elanu, pa vsem tistim, ki so pripomogli, da je podjetje Bauhaus na koncu za podarjene smuči odštelo 45.000 evrov. Prav tako so se zahvalili vsem medijem, ki so jim pomagali, da je dobrodelna dražba postala pomemben humanitarni dogodek.

A s to dražbo sodelovanje s Prevcem ne bo končano. Prevc bo namreč od vsakega prodanega kosa športne opreme svoje kolekcije do konca leta namenil evro za Botrstvo. Pomembni partnerji projekta Botrstvo so tudi Telekom, Simobil in Telemach, ki za donacije, poslane z geslom BOTER5 na številko 1919, ne zaračunajo nobenih stroškov.

Prevčeve smuči, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini tega športa in jih nato podaril projektu Botrstvo, so v petek na dobrodelni dražbi prodali za 45.000 evrov. Najvišji znesek za posamezen predmet na dražbi za Botrstvo je ponudil direktor družbe Bauhaus Slovenija Samo Kupljen.

vi/bs
© STA, 2016