Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vesel o primeru šempetrske urgence: Svoj del nadzora mora opraviti tudi naročnik

Ljubljana, 21. marca - Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel opozarja, da je tudi naročnik investicij odgovoren, da pred prevzemom preveri, ali je dobil vse tisto, kar je želel za svoj denar.

Ljubljana, DZ.
Predsednik DZ Milan Brglez je sprejel predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, ki mu je predal poročilo računskega sodišča za leto 2015.
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel.
Foto: Nebojša Tejić/STA

S tem je komentiral zaplet pri gradnji nove šempetrske urgence, kjer so napačno zvezali cevi za medicinske pline, tako da je namesto kisika pritekal smejalni plin. To so ugotovili po tistem, ko je bolnik tam umrl po neuspešnem oživljanju. Odgovornosti za dogodek še ni prevzel nihče, niti izvajalci oz. podizvajalci, prav tako ne nadzornik.

V tem primeru je očitno šlo za podrobnost, ki pa je bila usodna, pravi Vesel. Zato je pri takšnih javnih naročilih treba biti zelo občutljiv in previden, je dodal.

Opozoril je, da se je gradnja urgentnih centrov v določenem obdobju izrazito pospešila, kar bi lahko povzročilo nekaj težav pri usklajevanju med izvajalci in naročnikom.

ago/apo/td
© STA, 2016