Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor ob današnjem sporočilu arbitražnega sodišča ni presenečen

Varaždin, 18. marca - Arbitražno sodišče še zmeraj dela, od 31. julija lani pa ni sprejelo nobene nove odločitve, saj preučuje okoliščine, na osnovi katerih bo lahko sprejemalo nadaljnje odločitve o predmetu spora, se je slovenski predsednik Borut Pahor ob koncu srečanja s predsednikoma Hrvaške in Avstrije v Varaždinu odzval na današnje sporočilo iz Haaga.

Hrvaška, Varaždin.
Trilateralno srečanje predsednikov Avstrije, Hrvaške in Slovenije v Varaždinu, ki je bilo namenjeno dialogu o regionalnem sodelovanju in krepitvi razprave o vprašanjih skupnega interesa.
Predsednik republike Borut Pahor, hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović in avstrijski predsednik Heinz Fischer.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Pahor je izpostavil pričakovanje, da bo arbitražno sodišče končalo svoje delo in sprejelo pravnomočno odločitev o poteku meje med Hrvaško in Slovenijo. Spomnil je, da so slovenski državljani na referendumu sprejeli odločitev za vstop Hrvaške v EU, potem ko sta se državi dogovorili, da bosta spor o meji uredili na arbitražnem sodišču.

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović pa je ponovila stališče Hrvaške, da je arbitražni postopek nepovratno kompromitiran ter da se mora arbitražno sodišče razpustiti.

sk/gi/sk
© STA, 2016