Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ikea poziva k vrnitvi kupljenih svetilk Gothem

Ljubljana, 17. marca - Švedska Ikea kupce, ki so v njihovih trgovinah kupili svetilke Gothem, poziva, naj jih nemudoma odstranijo iz uporabe in jih vrnejo v trgovino. Podjetje ob tem obljublja celotno vračilo kupnine v kateri koli trgovini, tudi brez računa.

Ljubljana
Ikea s polic umika svetilke Gotham.
Foto: IKEA

Ikea omenjene svetilke umika iz prodaje zaradi poškodovanih električnih kablov, ki so jih našli pri nekaterih primerkih. Doslej sicer niso prejeli nobenega poročila o poškodbah, ki bi nastale zaradi svetilk Gothem, so pa bili opozorjeni o nezgodah, pri katerih je elektrika stresla dva kupca in zaposlene v trgovini Ikea.

Svetilke s poškodovanimi kabli predstavljajo nevarnost električnega udara, saj poškodovani kabli lahko povzročijo električno napetost tudi v kovinskem ohišju svetilke, so v Ikei poudarili v sporočilu za javnost. Tako vse kupce in uporabnike pozivajo, naj svetilk ne uporabljajo, tudi če te delujejo normalno.

Svetilke Gothem so bile sicer od oktobra lani v prodaji v vseh trgovinah na trgih, kjer je Ikea prisotna. Iz prodaje umikajo vse tri modele - dve namizni in eno talno svetilko.

Kupci lahko sporni izdelek vrnejo v katerokoli trgovino Ikea v Avstriji, Italiji ali na Hrvaškem, ne glede na to, v kateri trgovini so izdelek kupili. Kupnino bodo dobili povrnjeno v celoti, tudi če nimajo računa.

mg/jb
© STA, 2016