Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prišlič na preizkusu letalnice do 246 m, Bartol padel pri 252 m

Planica, 16. marca - Letalnica v Planici je preživela preizkus pred prihajajočimi tekmami svetovnega pokala, že uvodoma pa se je izkazal slovenski skakalec Ernest Prišlič, ki je pristal pri kar 246 m. V Planici je od Prišliča dlje skočil le Peter Prevc, ki je pristal pri 248,5 m. Tilnu Bartolu je uspel skok 252 m, a je ob doskoku padel.

Planica.
Nordijski center Planica.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Planica.
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Planica.
Skakalnica v Planici.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Prvi skok na letalnici je bil dolg 189 m, pod njega pa se je podpisal Rožle Žagar. Za njim je skočil Aleš Hlebanja in pristal pri 218 m, Prišlič pa je že v prvo poletel do 239 m. V drugo je bil še daljši, namerili so mu 246 m.

"Ni še težko pristati. Še je prostora. Tudi sile niso bile hude," je razložil Prišlič in nadaljeval: "Občutki so izjemni, nori, kako pa. Jaz samo uživam. Skoki so dovolj solidni za takšne daljave."

Prišlič seveda ni med dvanajsterico Gorana Janusa za tekme, na zbadljivo vprašanje, ali je glavni slovenski trener naredil napako, ko ni izbral Prišliča, pa je slovenski skakalec odvrnil:" "Ne, Goran ni naredil napake. Napaka je moja, ker še nisem osvojil točk svetovnega pokala in ne morem nastopati v konkurenci. Za to sem kriv povsem sam. Bi pa zelo rad bil v reprezentanci, ampak to letos ni mogoče. Ampak se ne obremenjujem."

Za Prišličem je kar 252 m poletel Tilen Bartol, a po doskoku padel, vendar jo je odnesel brez poškodb.

ke/am
© STA, 2016