Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sindikati javnega sektorja zavrnili vladno formulo za izračun rasti plačne mase

Ljubljana, 14. marca - Za sindikate javnega sektorja formula za izračun možne rasti plačne mase, ki jo predlaga vlada, ni sprejemljiva. Svoje stališče so predstavili na današnjih pogajanjih, dogovorili pa so se, da ga predložijo še v pisni obliki.

Ljubljana, Vlada
Predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije PERGAM Jakob Počivavšek, predsednik KSJS Branimir Štrukelj in predsednik Konfederacije sindikatov 90 Peter Majcen.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj je pred današnjimi pogajanji poudaril, da zavračajo vladno idejo, da bi s spremenjenim argumentom, ki je sedaj uravnoteženi proračun do leta 2020, nadaljevali varčevanje v javnem sektorju.

Vztrajali bodo, da je potrebno plače izboljševati glede na gospodarske rasti in nadaljevati z odpravljanjem varčevalnih ukrepov, ki so še v veljavi. Da se želijo dogovoriti o odpravi vseh še veljavnih varčevalnih ukrepov v prihodnjem letu, je dejal tudi Jakob Počivavšek, vodja druge sindikalne pogajalske skupine, v kateri prav tako zavračajo vladni predlog.

tz/bs
© STA, 2016