Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na portoroškem festivalu se bo predstavilo več kot sto različnih malvazij

Portorož, 13. marca - V Portorožu se začenja že 18. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalci bodo lahko okušali več kot 110 malvazij slovenskih, hrvaških in italijanskih vinogradnikov, se udeležili dveh strokovnih in ene kulinarične delavnice, prisluhnili okrogli mizi z naslovom Tradicija za prihodnost ter se seznanili s skrivnostmi slow fooda.

Med več kot 110 malvazijami bodo tudi zmagovalke ocenjevanja Sommelier Slovenije 2016. Vinogradniki so na ocenjevanje prijavili rekordno število malvazij, in sicer 59, kar je 16 več kot lani. Zmagovalci bodo znani že danes, jutri pa jih bo moč podrobno spoznati na delavnici zmagovalnih malvazij.

Ponedeljek bo namenjen strokovnemu delu. Poleg okrogle mize o tradicionalnih postopkih za pridelavo vin se bodo predstavili tudi študenti Univerze gastronomskih znanosti Slow food Pollenzo.

miv/jaz
© STA, 2016