Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soproga zadnjega Radanovega bolnika zatrdila, da ni prosila za skrajšanje moževega življenja

Ljubljana, 10. marca - Soproga 83-letnega bolnika, ki je umrl decembra 2014 in naj bi mu zdravnik Ivan Radan skrajšal življenje z odmerkom kalija in morfija, je danes na sodišču dejala, da Radana ni nikoli prosila, naj skrajša življenje njenemu možu. To je bil prvi primer sumljive smrti Radanovega bolnika, za kar se je izvedelo v javnosti.

Ljubljana.
Zdravnik Ivan Radan, ki je med drugim obtožen, da je na nevrološki kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana iz morilske sle umoril šest svojih bolnikov.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Dejala je tudi, da ne ve, ali je Radan storil, kaj mu je očitano, glede na to, kako lepo je z njo govoril in kako lepo jo je tolažil. Če bi vedela, da gre za sumljive okoliščine smrti, bi zahtevala obdukcijo.

Potem ko je iz časopisov izvedela, kaj naj bi Radan storil, se je zlomila. Še danes ima, kot trdi, hude psihične posledice. Zato zahteva odškodnino v višini 10.000 evrov.

Radan je na sodišču gospe dejal, da mu je strašansko žal za to, kar prestaja. A ob tem zatrdil, da ni nič naredil od tega, kar se mu očita.

ago/mo/mo
© STA, 2016