Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se pomladni Teden restavracij

Ljubljana, 11. marca - Z današnjim dnem se začenja letošnji pomladni teden restavracij, v katerem bo 86 restavracij po vsej Sloveniji ljubiteljem kulinarike do 20. marca ponujalo menije po enotni ceni 16 evrov. Po lanskem poudarku na lokalnih sestavinah in ustvarjalnosti chefov bodo letos posebno pozornost namenili obliki oziroma predstavitvi jedi na krožniku.

Ljubljana.
Morska hrana, morski sadeži.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot so poudarili v družbi Vivi, ki organizira prireditev, tako jedi v menijih Tedna restavracij ne bodo le dobre, temveč tudi lepe. Predstavitev jedi na krožniku je po njihovih besedah namreč pomembna odlika vrhunske kulinarike.

Restavracije, ki so k sodelovanju v Tednu restavracij lahko le povabljene, bodo letos menije ponujale za 16 evrov - cena vključuje najmanj tri hode, ki morajo biti po pojasnilih selektorja Tedna restavracij kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja vrhunski.

mlu/kk
© STA, 2016