Zaradi plazu v Trbovljah mednarodni vlaki ustavljajo tudi v Zagorju

Ljubljana/Trbovlje, 20. februarja - Zaradi plazu v Trbovljah, ki je tamkajšnjim krajanom prekinil povezavo med mestom in železniško postajo, so na Slovenskih železnicah mednarodnim vlakom, ki po voznem redu ustavljajo v Trbovljah, dodali postanek tudi v Zagorju. Vsi mednarodni vlaki tako do nadaljnjega ustavljajo na obeh postajah, v Trbovljah in Zagorju.

Kot so sporočili iz Slovenskih železnic, so tako zagotovili neovirane in enake povezave z vlaki tudi za tiste, ki za zdaj ne morejo dostopati do železniške postaje Trbovlje.

Zemeljski plaz se je danes nekaj po 7. uri zjutraj sprožil pri cementarni v Trbovljah in močno poškodoval vozišče, zaradi česar je regionalna cesta Trbovlje - Most čez Savo zaprta. Plaz je zasul tudi vozilo, iz katerega so rešili voznika in njegovo sopotnico, oba pa so odpeljali v trboveljsko bolnišnico.

Zaradi plazu je bila danes motena oskrba z električno energijo v naselju Ob železnici. Zaposleni na Elektro Ljubljana so pristopili k reševanju nastalih razmer in so že poskrbeli za dobavo elektrike preko agregatov, so sporočili z trboveljske občine.

Promet po cesti zaradi velike gmote nasutega materiala še nekaj časa ne bo mogoč. Ker se ob delovnih dneh veliko tamkajšnjih občanov vozi na delo z vlakom, so se s podjetjema Lafarge cement in Integral Zagorje dogovorili, da bodo začasno avtobusi lahko vozili do železniške postaje in do Hrastnika preko dvorišča v lasti Lafarge cementa. Dogovor velja izključno za avtobuse Integrala in intervencijska vozila. Za varnost bo poskrbljeno v sodelovanju z gasilci.

Zaradi plazu je prišlo tudi do motenj pri dobavi vode. Kot pravijo na občini, so te na območju javnega vodovoda Trbovlje v večji meri odpravljene. Preko noči bodo možne le še na območju Bevškega in na Ulici španskih borcev. Uporabnike sicer prosijo, da vode ne trošijo prekomerno, preventivno pa do preklica velja tudi ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambene namene.

Na terenu so tudi ekipe Telemacha, telekomunikacijske ovire bodo rešili, kolikor hitro bo to v danih razmerah mogoče, so še navedli na občini.

Ponovno poudarjamo, da je zadrževanje v okolici plazu izredno nevarno, zato prosimo, da se kraju nesreče ne približujete!

uk/uk
© STA, 2016