Obujamo leto 2015: Največji prispevek za Botrstvo skoraj 54.000 evrov

Ljubljana, 24. decembra - V projekt Botrstvo, ki že pet let lajša težave otrok v stiski, se je letos na novo vključilo več kot 1300 otrok in mladostnikov. Največji podpornik Botrstva je bil letos Hofer, ki je z eno akcijo zbral skoraj 54.000 evrov, s projektom potujoče dobrodelne kuhinje Ferfud pa še dodatnih 27.000.

Ljubljana.
Projekt Botrstvo.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Projekt Botrstvo.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V projektu Botrstvo pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so bili letos uspešni tudi pri sodelovanju z družbo Gorenje Surovina, s katero so organizirali akcijo Čisto veselje. Za otroke s čustvenimi in duševnimi motnjami so v njej zbrali skoraj 60.000 evrov.

Za pomoč otrokom in družinam v stiski so letos v projektu namenili skoraj dva milijona evrov. Gre tako za nakazila botrov otrokom kot za pomoč posameznim družinam skozi zgodbe na Valu 202 in vse akcije, ki so jih skupaj s partnerji izpeljali za počitnice in različne dejavnosti otrok.

Projekt Botrstvo je v petih letih delovanja povezal več kot 5200 botrov z več kot 5500 varovanci. Zdaj pomoč preko njega prejema več kot 4500 otrok in mladostnikov iz vse Slovenije, botrov pa je prek 4000.

V petih letih so za pomoč otrokom in mladostnikom namenili več kot 5,8 milijonov evrov sredstev. Botri vsakemu podarijo 30 evrov na mesec, ki jih porabi denimo za šolsko prehrano, obleko in vključevanje v šolske in obšolske dejavnosti.

pse/arh
© STA, 2015