Bill Murray srka slovensko vodko tudi v posebni božični oddaji na Netflixu

New York, 7. decembra - Ameriški filmski igralec Bill Murray v posebni božični oddaji televizije Netfilx, ki je doživela premiero v petek, za preganjanje žalosti in več dobre volje med drugim srka tudi slovensko vodko Slovenia Vodka, v katero je skupaj s baletnikom Mihailom Barišnikovom in kuharskim mojstrom Petrom Kellyjem vložil svoj denar.

Kanada, Toronto.
Hollywoodski zvezdnik Bill Murray.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Kelly, ki ga je s Slovenijo seznanil uvoznik vin Emil Gaspari, je svoja soseda iz premožnega okrožja Westchester severno od mesta New York prepričal v projekt, vsi skupaj pa so v to prepričali tudi Slovenijo, ki do leta 2013 ni bila znana po tradiciji pitja ali proizvajanja dobre vodke.

Murray je letos delal reklamo za svojo vodko in s tem tudi Slovenijo spomladi na zadnji oddaji Davida Lettermana, ko sta si oba podajala steklenico in modrovala o življenju, slovenska vodka pa je skupaj z mehiško tekilo sedaj tudi zvezda božične oddaje na Netflixu.

Oddaja v režiji Sofie Coppole pripoveduje zgodbo o Murrayjevih pripravah na posebno božično oddajo v znamenitem hotelu Carlyle, do katerega ne more nihče priti, ker je New York zasnežen.

Murray žalost utaplja v pijači, nakar se mu obzorja razjasnijo s prihodom komika Chrisa Rocka, ki sproži val slavnih sodelujočih v oddaji, polni šal, glasbe in plesnih predstav. Sodelujejo George Clooney, Jenny Lewis, Maya Rudolph, Rashida Jones, Miley Cyrus, plesalke Rockettes in drugi.

Peter Kelly je medtem v čast oddaje zmešal poseben koktajl z ustreznim imenom "A Very Murray Christmas Cocktail". Poleg slovenske vodke so v njem za božično vzdušje še kakavov, pomarančni in metin liker.

rp/jk
© STA, 2015