Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ekonomsko-socialni svet predvidoma zaključil s poletnimi zasedanji

Ljubljana, 24. julija - Ekonomsko-socialni svet, ki se je v juliju sestal kar štirikrat, je danes predvidoma zaključil s svojimi poletnimi zasedanji. Naslednja seja je načrtovana za 18. september, na zahtevo katerega od socialnih partnerjev pa se lahko sestanejo tudi prej.

Ljubljana, vlada.
Seja Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), na kateri so obravnavali predlog resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015-2025 in predlog kandidatov za člane Evropskega ekonomsko-socialnega odbora.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot je za STA pojasnil predsednik sveta Branko Meh iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, so se danes dogovorili, da bi na septembrski seji naredili pregled uresničenih dogovorov iz socialnega sporazuma, kar so predlagali na sindikalni strani. Po besedah Andreja Zorka iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije to izhaja tudi iz socialnega sporazuma samega. Pregled uresničenih dogovorov Zorko vidi kot dobro podlago, na kateri lahko gradijo naprej.

Letos se je Ekonomsko-socialni svet doslej sestal na 14 sejah, v enakem obdobju lani pa se je zvrstilo sedem sej, med njimi ena slavnostna.

spc/moz/jes
© STA, 2015