Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Grims: Obstaja najmanj osem možnih izvorov objavljenih posnetkov

Ljubljana, 23. julija - Po prvih ugotovitvah parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki se je sestala zaradi incidenta v postopku arbitraže, so te službe svoje delo opravile strokovno, je dejal predsednik komisije Branko Grims iz SDS. Napovedal je obsežno preiskavo dogodka in pojasnil, da obstaja najmanj osem možnih izvorov objavljenih posnetkov, ki jih vse že preiskujejo.

Ljubljana, DZ.
Nujna zaprta seja komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so obravnavali aktualne varnostne dogodke in upoštevanje varnostnega protokola.
Poslanca SDS Žan Mahnič in Branko Grims.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Po njegovih besedah moramo v Sloveniji po incidentu strniti vrste ter ravnati maksimalno profesionalno in ob spoštovanju vseh varnostnih protokolov.

Iz včeraj objavljenih pogovorov med slovenskim članom arbitražnega sodišča Jernejem Sekolcem in slovensko agentko na sodišču Simono Drenik je razvidno, da je Sekolec Ljubljano obveščal o podrobnostih zaupnih razprav glede določanja meje med Slovenijo in Hrvaško. Sekolec in Drenikova sta danes ponudila odstop.

spc/mo
© STA, 2015