Zaradi prometnih nesreč zastoji na gorenjski in štajerski avtocesti

Brnik/Celje, 17. julija - Na gorenjski avtocesti pri izvozu za Brnik v smeri Ljubljane je voznik vozil v napačno smer, zaradi česar je prišlo do prometne nesreče. Promet je oviran na izvozu Brnik iz smeri Jesenic, nastaja zastoj. Štajerska avtocesta pa je zaprta med priključkoma Celje vzhod in Dramlje v smeri Maribora. Osebna vozila preusmerjajo na regionalno cesto.

Lukovica.
Prometna nesreča, policija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Kot na spletnih straneh navajata Uprava RS za zaščito in reševanje ter Prometnoinformacijski center za državne ceste, je na avtocesti Celje-Dramlje prišlo do požara tovornega vozila. V nesreči sta bili sicer udeleženi dve tovorni vozili. Vozila na regionalno cesto preusmerjajo na izvozu Celje center. Na istem odseku je proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas, nastaja zastoj. Vozniki osebnih vozil lahko uporabijo izvoz Žalec/Arja vas.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Celje, je prišlo do naleta dveh tovornih vozil, vzrok pa je bila prekratka varnostna razdalja. Eno od vozil je bilo namenjeno prevozu nevarnega blaga, vendar ni bilo natovorjeno. Po neuradnih podatkih policije naj bi bil en voznik poškodovan, a ni v življenjski nevarnosti.

Zastoj na gorenjski avtocesti je dolg približno dva kilometra. Policisti novih podatkov o nesreči še nimajo.

Na pomurski avtocesti je zaprt vozni pas pred priključkom Pernica proti Murski Soboti, zaprt je tudi izvoz Pernica iz smeri Maribora. Zastoj je tudi na cesti Šmarje-Koper.

mlu/mo/mo
© STA, 2015