Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predloga SDS o uvedbi vajeništva in podaljšanju časa koriščenja študentskih bonov zaključila zakonodajno pot

Ljubljana, 15. julija - Zakonska predloga SDS, s katerima so želeli podaljšati čas koriščenja študentskih bonov za prehrano in vnovič uvesti vajeništvo, po mnenju večine poslancev nista primerna za nadaljnjo obravnavo.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan julijske seje DZ so poslanci med drugim obravnavali novelo zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju in predlog spremembe zakona o subvencioniranju študentske prehrane.
Poslanec SDS Jože Tanko.
Foto: Daniel Novakovič/STA

S predlogom sprememb zakona o subvencioniranju študentske prehrane so želeli termin podaljšati za dve uri, do 22. ure, saj da nekateri študenti zaradi študijskega procesa do večera bonov ne morejo koristiti. Predlog je podprla opozicija, koalicija pa je meni, da lahko čez dan vsak najde čas za kosilo, saj proces ne traja neprekinjeno od 8. do 20. ure.

Uvedbi vajeništva, s katerim bi tesneje povezali izobraževanje in gospodarstvo, so podporo že prej napovedali v NSi. V koaliciji sicer tudi podpirajo vajeništvo, a se zavzemajo za celovito ureditev področja, ki da potrebuje tudi širok družbeni konsenz.

spc/apo
© STA, 2015