Pogrešajo Anico Jalovec iz Drnovega

Ljubljana, 15. julija - Krški policisti so bili v torek zvečer obveščeni, da svojci pogrešajo 61-letno Anico Jalovec iz Drnovega. Od doma v tej vasi je odšla peš, nazadnje pa so jo videli v torek opoldne v Mrtvicah. Pogrešana je visoka okoli 160 centimetrov in ima krajše lase rjave barve. Oblečena je bila v črne hlače, rdečo ali svetlo rjavo majico in obuta v natikače.

Krško.
Pogrešana 61-letna Anica Jalovec iz Drnovega.
Foto: PU Novo mesto

Pogrešana ima zaradi zdravstvenih razlogov težave pri hoji, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Takoj ko so bili obveščeni, so policisti začeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešane osebe, vendar je doslej še niso našli.

Iskalna akcija poteka od torka zvečer. Danes 16 policistov policijskih postaj Brežice in Krško, vodniki službenih psov Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto, pet vodnikov reševalnih psov iz Posavja skupaj z občani pregledujejo območje Drnovega, Mrtvic in širše območje kraja Brege. Pogrešano bodo na tem območju iskali tudi s pomočjo policijskega helikopterja.

Policija naproša vse, ki bi pogrešano opazili ali bi karkoli vedeli o njenem izginotju, naj to takoj sporočijo policiji na številko 113.

tom/mo
© STA, 2015