Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Evropa bo iskala poti naprej po grškem referendumskem ne

Bruselj/Frankfurt, 6. julija - Evropo čaka dan številnih srečanj, na katerih bodo voditelji ocenjevali posledice grškega referendumskega ne in iskali možne poti naprej. Posvetovali se bodo predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, predsednik Evropskega sveta Donald Tusk, vodja evroskupine Jeroen Dijsselbloem in predsednik ECB Mario Draghi.

Grčija, Atene.
V Grčiji poteka referendum, na katerem grški volivci odločajo, ali bodo sprejeli zadnje zahteve mednarodnih upnikov v zameno za nadaljevanje finančne pomoči Grčiji.
Foto: Xinhua/STA

O Grčiji naj bi danes govorili tudi v Evropskem parlamentu, svet ECB pa bo razpravljal o obsegu nujne likvidnostne pomoči grškim bankam.

Sestala se bo tudi delovna skupina članic območja evra, medtem ko bosta o poti naprej v Parizu na delovni večerji razpravljala nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Francois Hollande.

Grki so se na referendumu včeraj izrekli proti pogojem, ki so jih v zameno za novo finančno pomoč postavili mednarodni posojilodajalci. Ne je obkrožilo več kot 60 odstotkov ljudi.

mg/sk
© STA, 2015