Še vedno zastoji na podravski in primorski avtocesti, gneča tudi na Gorenjki

Ljubljana, 4. julija - Na avtocestah proti morju je še vedno povečan promet, zlasti na Primorki proti Kopru. Daljši zastoji so še vedno na podravski avtocesti, gneča je tudi na Gorenjki. Čakalna doba na mejnih prehodih je tudi do 45 minut, sporočajo iz prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zaradi prometne nesreče je zaprta cesta Ljubljana - Ig pri Igu.

Ljubljana.
Promet, zastoj, avtocesta.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Na podravski avtocesti pred razcepom Draženci ter naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje je zdaj približno kilometrski zastoj. Povečan promet je tudi na primorski avtocesti proti Kopru, daljši zastoj je na cestah Koper - Šmarje - Dragonja ter Seča - Sečovlje. Prav tako je gost promet na cesti Izola -Portorož.

Gost promet z zastoji je tudi na gorenjski avtocesti na izvozu Lesce ter naprej proti Bledu. Pred predorom Karavanke proti Sloveniji pa nastaja približno dva kilometra dolg zastoj zaradi občasnega zapiranja predora.

Najbolj obremenjeni mednarodni prehodi so Dragonja, Sečovlje in Sočerga. Na Dragonji se pri izstopu iz države čaka približno 45 minut, za vstop v državo pa 30 minut. Na mejnem prehodu Sočerga in Sečovlje je za izstop iz države potrebno čakati 15 minut oziroma 30 minut.

vi/uk
© STA, 2015