Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na podravski in primorski avtocesti gost promet z zastoji

Ljubljana, 4. julija - Zaradi počitnic in dopustov so slovenske ceste prvi julijski konec tedna v znamenju zgoščenega prometa, predvsem proti morju. Tako so daljši zastoji na podravski in primorski avtocesti. Obremenjeni bodo tudi mejni prehodi proti Hrvaški.

Ljubljana.
Promet, zastoji.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na podravski avtocesti med počivališčem Dravsko polje in razcepom Draženci ter naprej po glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje je daljši, približno petkilometrski zastoj. V prometno-informacijskem centru priporočajo mejni prehod Zavrč ali Dobovec. Gost promet z zastoji je tudi na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Logom proti Kopru.

Zaradi okvare vozila pa je na dolenjski avtocesti med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje proti Ljubljani zaprt počasni pas.

V prometno-informacijskem centru za državne ceste zastoje pričakujejo v dopoldanskem času na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje, na primorski avtocesti proti Kopru in na na cestah Koper - Šmarje - Dragonja ter Izola - Portorož.

Najbolj obremenjeni mejni prehodi bodo Sečovlje, Dragonja, Jelšane ter Gruškovje.

vi/uk
© STA, 2015