Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nova zastrupitev s pecivom s konopljo

Murska Sobota, 2. julija - Lendavski policisti so obravnavali več oseb, ki so na pikniku na območju Lendave nezavedno zaužili konopljo. Pojedli so namreč pecivo, ki mu je bila dodana konoplja. Eden od udeležencev je zaradi tega poiskal pomoč pri zdravniku. Policisti bodo več ljudi kazensko ovadili.

Hrvaška, Split.
Konoplja.
Foto: Hina/STA

Gorenje Ponikve.
Pecivo, kolački.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Policisti so ugotovili, da so osumljeni z območja Pomurja doma spekli "pecivo temnorjave barve, kockaste oblike (vzdevek peciva - brownies)", v katerega so nato dodali konopljo. Pecivo so ponudili gostom na pikniku, navajajo na Policijski upravi Murska Sobota.

Pet udeležencev je kmalu potem zaznalo nenavadno vedenje oz. telesne znake, zaradi katerih je eden poiskal tudi zdravniško pomoč, pri katerem so v urinu ugotovili prisotnost THC.

Policisti bodo tri osumljene kazensko ovadili zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, štiri pa bodo ovadili zaradi onesnaženja živil ali krme.

Podoben dogodek se je nedavno zgodil v Žalcu, kjer so udeleženci predavanja o uporabi industrijske konoplje v zdravstvene namene pojedli piškote, katerim je bila dodana konoplja. 15 udeležencev so zaradi tega odpeljali v celjsko bolnišnico. Ker so nekateri splezali na kozolec in se niso mogli vrniti na tla, so morali posredovati tudi gasilci.

ago/td
© STA, 2015