Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policisti v Vojniku zasegli več granat in drugega orožja

Celje, 29. aprila - Celjski policisti so sredi februarja zaradi suma posedovanja nedovoljenega orožja in eksploziva opravili hišno preiskavo pri 53-letnem občanu z območja Vojnika. Pri tem so zasegli za okoli 270 kilogramov granat, min, bomb, smodnika ter drugega orožja iz obdobja prve in druge svetovne vojne.

Celje.
Celjski policisti so 53-letnemu moškemu iz območja Vojnika zasegli večje število granat, min in bomb, smodnik, pikrinsko kislino, eksploziv TNT, dva detonatorja, dva naboja za vadbeno mino in 156 kosov nabojev za puško.
Foto: PU Celje

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, zasežene stvari še vedno predstavljajo nevarnost, saj vsebujejo eksplozivne snovi.

53-letnika iz Vojnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, za kar je zagrožena kazen zapor od enega do desetih let.

Med hišno preiskavo so policisti opazili tudi večje število predmetov arheološke vrednosti in o tem obvestili zavod za varstvo kulturne dediščine.

ase/apo
© STA, 2015