Unicef Slovenija zbira pomoč za prizadete v potresu v Nepalu

Katmandu/Ljubljana, 25. aprila - Unicef Slovenija je začel z zbiranjem sredstev za zagotavljanje nujne pomoči otrokom in njihovim družinam, ki jih je danes v Nepalu prizadel katastrofalen potres.

Nepal, Katmandu.
Posledice silovitega potresa,
Arhiv STA.
Foto: Xinhua/STA

Silovito tresenje tal je terjalo več kot 1100 življenj, porušilo številne stavbe, uničilo infrastrukturo in ohromilo telefonske povezave. Skoraj 2000 ljudi je poškodovanih, med njimi številni otroci. Število žrtev vztrajno narašča in mnogi so še vedno ujeti pod ruševinami.

V Nepalu kar 40 odstotkov prebivalcev predstavljajo otroci. Ti so v kriznih razmerah vselej najbolj ranljivi. Da bi preživeli, nujno potrebujejo pomoč.

Kot so še sporočili iz Unicefa Slovenija, Unicef na terenu na najbolj prizadetih območjih ocenjuje potrebe otrok in njihovih družin, da jim bo v kriznih razmerah lahko zagotovil nujno življenjsko pomoč.

Posamezniki lahko prispevajo pomoč preko spletne strani: http://www.unicef.si/daruj/potres-v-nepalu-pomagajte-otrokom-zdaj ali z nakazilom na Slovenska fundacija za UNICEF Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana; Račun: SI56 0201 3025 9875 526; Koda namena: CHAR; Namen: Potres v Nepalu: pomagajte otrokom zdaj!; BIC banke prejemnika: LJBASI2X; Sklic:SI00 41888

mc/uk
© STA, 2015