Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Erjavec zanika, da bi imel neuradne informacije arbitražnega sodišča

Brdo pri Kranju, 23. aprila - Zunanji minister Karl Erjavec je danes zanikal, da bi za regionalno televizijo VTV dejal, da ima neuradne informacije v zvezi z arbitražo o meji s Hrvaško. Kot je dejal, bi bil zelo vesel, če bi imel neuradno informacijo od arbitražnega sodišča, da bo imela Slovenija prost dostop do odprtega morja.

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo.
Novinarska konferenca francoskega zunanjega ministra Laurenta Fabiusa, zunanjega ministra Karla Erjavca in evropskega komisarja za evropsko sosedsko politiko in širitvena pogajanja Johannesa Hahna.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Tega nisem nikoli rekel, je zagotovil novinarjem ob robu konference na Brdu pri Kranju in pristavil, da je znano, da na arbitražnem sodišču ni mogoče pridobiti takšne neformalne informacije.

Po njegovih besedah je za VTV rekel, da lahko neformalno pove, da naši odvetniki, ki so vrhunski pravniki, menijo, da ima Slovenija veliko možnosti, da dobi stik do odprtega morja. In ta izjava je bila žal na Hrvaškem s strani enega od medijev napačno razumljena. Jaz to obžalujem, je dodal.

vr/ms/vr
© STA, 2015