Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenci najraje tvitajo o Chelseaju, Arsenalu in Manchester Unitedu

London, 23. aprila - Britanski Guardian je predstavil izsledke zanimive raziskave o svetovni priljubljenosti angleškega nogometa ter klubov v elitnem prvenstvu premier league, na podlagi števila sledilcev na Twitterju. Interaktivni zemljevid je zajel tudi podatke za Slovenijo, kjer nogometni navdušenci najraje tvitajo o Chelseaju, Arsenalu in Manchster Unitedu.

Ljubljana
Spletna stran socialnega omrežja Twitter.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Maribor, Stadion Ljudski vrt.
Nogometaši Chelsea FC pred tekmo četrtega kroga skupinskega dela nogometne lige prvakov s slovenskim prvakom NK Mariborom.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Če bi bilo merilo dejanske priljubljenosti posameznega nogometnega kluba le število sledilcev in objav na Twitterju v povezavi s posameznim klubom, bi v Sloveniji lahko na podlagi podatkov, ki jih je objavil Guardian, sklepali, da slovenskim nogometnim navdušencem s 23,12 odstotka srce najbolj bije za Chelsea, na drugo mesto se je pri Slovencih uvrstil še en londonski klub Arsenal z 18,7 odstotka, na tretjem mestu pa je Manchester United s 14,69 odstotka.

Globalno gledano pa je na podlagi sledilcev na Twitterju najbolj priljubljen angleški klub Liverpool, Chelsea ima največ sledilcev v Latinski Ameriki, najbolj priljubljen je v Rusiji, na Kubi in Sloveniji, medtem ko je Manchester United v ospredju na Kitajskem, v Indiji in Južnoafriški republiki.

Arsenal obvladuje tviteraško sfero v Londonu in presenetljivo na Japonskem. V Veliki Britaniji in na Irskem, pa je, sodeč le na podlagi sledilcev na Twitterju, daleč najbolj priljubljen Liverpool.

am/am
© STA, 2015