Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dobitnik Pulitzerja zaradi prenizke plače zapustil novinarstvo

New York, 21. aprila - Eden izmed dobitnikov letošnjih Pulitzerjevih nagrad Rob Kuznia je še pred prejetjem prestižnega priznanja zapustil novinarske vrste, ker z novinarsko plačo ni mogel pokriti življenjskih stroškov. Sedaj dela v odnosih z javnostjo. Kot pravi, mu z novinarsko plačo nikakor ni uspelo skleniti koncev.

Ljubljana.
Medij, tisk, časopisi.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kuznia je pisal za manjši časopis Daily Brezze v kalifornijskem mestu Torrance, Pulitzerjevo nagrado v kategoriji lokalnega poročanja pa si je skupaj s še dvema kolegoma prislužil zaradi raziskovanja korupcije v revnem šolskem okolišu, ki je odneslo pretirano plačanega šolskega predstojnika in vodilo v spremembe lokalne zakonodaje.

A Kuznia je že lani zapustil novinarstvo in sedaj dela kot strokovnjak za odnose z javnostjo v neki fundaciji Univerze Južna Kalifornija. V pogovoru za spletni portal LAObserved je Kuznia ob novici o Pulitzerju priznal, da mu je nekoliko žal, da ni več novinar. A kot je pojasnil, z novinarsko plačo, ob najemanju stanovanja na območju Los Angelesa, preprosto ni bil sposoben skleniti koncev.

aju/mlj
© STA, 2015