Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Časarjeva privedba v Slovenijo je stala 12.000 evrov

Ljubljana, 17. aprila - Država bo za privedbo nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja v Slovenijo temu po podatkih spletnega portala Planet Siol.net izstavila račun v skupni višini 12.000 evrov.

Brnik.
Nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja so organi pregona iz pripora v Parizu privedli na brniško letališče Jožeta Pučnika.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Znesek stroškov letalskih kart za pot med Parizom in Ljubljano, hotelskih nočitev in stroškov dela kriminalistov znaša približno 3400 evrov. A tu so še stroške poti iz Dominikanske republike v Francijo. Ti dosegajo nekaj več kot 8300 evrov. Ta denar bo za zdaj zagotovilo ministrstvo za pravosodje, nato pa ga bodo terjali od Časarja.

Medtem je vrhovno sodišče delno razveljavilo sodbo, zaradi katere je Časar v zaporu in mu znižalo zaporno kazen na štiri leta in pol. S tem se zadeva postopek v delu vrača v ponovno sojenje. Država je zaradi sodbe po poročanju TV Slovenija danes tudi zaustavila izvršbe na Časarjevi hiši v Portorožu in vikendu v Prekmurju.

jes/bg/jes
© STA, 2015