Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kava na bencinskih servisih vse bolj priljubljena

Ljubljana, 19. aprila - Največja ponudnika goriva v Sloveniji, Petrol in OMV, že dolgo na svojih bencinskih servisih ponujata več kot le gorivo. Eden najbolj prodajanih artiklov je kava za na pot. Na Petrolovih servisih letno prodajo okoli 6,5 milijona lončkov kave za na pot, OMV pa v svoji mreži v devetih državah letno proda 30 milijonov skodelic kave.

Ljubljana.
Kava, pijača.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kava na poti je eden najbolje prodajanih artiklov v Petrolovi maloprodajni mreži in je pravi prodajni hit, so za STA povedali v Petrolu in pojasnili, da vsakih 24 ur na Petrolovih bencinskih servisih v povprečju prodajo okoli 17.600 lončkov Kave na poti, kar letno pomeni okoli 6,5 milijona lončkov. Prodaja Kave na poti pa še vedno raste, vse od uvedbe leta 2007.

Njena skrivnost je zagotovo tudi posebna mešanice kave, ki jo Barcaffe pripravlja izključno za Petrolovo Kavo na poti ter je ni mogoče kupiti v prosti prodaji, pojasnjuje v Petrolu. Kavo na poti je mogoče kupiti skorajda na vseh njihovih bencinskih servisih, to je na 253 servisih po Sloveniji. Naprodaj pa je tudi na drugih trgih, kjer ima Petrol svoje bencinske servise.

Kavne užitke na svojih bencinskih servisih ponuja tudi OMV, ki na približno 1400 mestih v devetih evropskih državah dnevno postreže okoli 1,3 milijona gostov. Ponudba Viva je na voljo na več kot 900 bencinskih servisih, na katerih letno prodajo kar 30 milijonov različnih skodelic kave, med katerimi je tudi kava za na pot.

V Sloveniji je 26 OMV bencinskih servisov z Viva ponudbo, kjer sedaj ponujajo novo kavo Viva cafe. Ta prihaja iz italijanske pražarne kave Gimoka blizu jezera Como, kjer so pol leta pripravljali novo kavno mešanico, so sporočili iz OMV Slovenija, kjer zadnja leta intenzivno vlagajo v razvoj svoje blagovne znamke.

tzu/fz
© STA, 2015