Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanska razprava o predlogu za Vebrovo razrešitev se nadaljuje za zaprtimi vrati

Ljubljana, 9. aprila - Nadaljevanje poslanske razprave o predlogu premierja Mira Cerarja za razrešitev ministra za obrambo Janka Vebra še naprej ostaja zaprto za javnost. Iz tega je mogoče sklepati, da so poslanci večinsko podprli predlog poslanske skupine SMC, naj se današnja izredna seja državnega zbora nadaljuje za zaprtimi vrati.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog za razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra ter obvestilo predsednika vlade o odstopu Klavdije Markež s funkcije ministrice za izobraževanje, znanost in šport.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Po mnenju vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina bo razprava tako lahko širša in bolj osredotočena, saj ne bo treba neprestano paziti, kateri podatki imajo oznako zaupno.

Vodji poslanske skupine SD Matjaž Han se zdi zaprtje seje edina normalna poslovniška odločitev, saj je Tonin pojasnil, da ima še nekaj dokumentov, ki niso za javnost.

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko pa meni, da gre pri predlogu SMC predvsem za to, da se spopad v koaliciji ne odvija pred očmi javnosti.

bs/spc/szo/moz/td/td
© STA, 2015