Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Unicef: Med borci v Jemnu je tretjina otrok

Sana/Ženeva, 9. aprila - Tretjina borcev v vrstah oboroženih skupin, ki se bojujejo v Jemnu, je otrok, je danes dejal predstavnik Unicefa v Jemnu Julien Harneis. A tudi ko niso na frontnih linijah, so otroci po njegovih besedah še posebej ranljivi. Od konca marca so med smrtnimi žrtvami našteli 77 otrok, še 44 je bilo ranjenih, dejansko število naj bi bilo še višje.

Jemen, Sana.
Jemenci stojijo na ruševinah hiš, uničenih v letalskih napadih koalicije pod vodstvom Savdske Arabije v okraju Bani Matar, 70 kilometrov zahodno od Sane.
Foto: Xinhua/STA

Poleg nasilja bo konflikt po pričakovanjih Unicefa prinesel tudi vse višjo raven podhranjenosti, ki je že sicer ena najvišjih na svetu. Pričakovati je, da bo konflikt poleg tega povzročil upad števila otrok v šolah.

Sile pod vodstvom Savdske Arabije so 26. marca začele izvajati zračne napade na položaje šiitskih upornikov, ki so se nekaj mesecev po zavzetju Sane vse bolj bližali mestu Aden na jugu države. Ta je sedaj v primežu srditih spopadov med protivladnimi in vladi naklonjenimi silami.

spo/jav/spo
© STA, 2015