Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob robu začetka seje o Vebrovi razrešitvi tudi o možnosti njenega zaprtja za javnost

Ljubljana, 9. aprila - Minister za obrambo Janko Veber, za katerega premier Miro Cerar predlaga razrešitev, danes na seji ne pričakuje vroče razprave. Pričakuje pa, kot je dejal pred sejo, da bo imel možnost javnosti pojasniti svoje stališče o posledicah prodaje Telekoma tujcem in ne bo zapiranja seje. To se kot realno možnost namreč omenja v začetku seje.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog za razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra ter obvestilo predsednika vlade o odstopu Klavdije Markež s funkcije ministrice za izobraževanje, znanost in šport.
Minister za obrambo Janko Veber.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predlog za to je že na kolegiju predsednika DZ Milana Brgleza omenil poslanec NSi Matej Tonin. Podporo morebitnemu takšnemu predlogu napovedujejo tudi v DeSUS, neuradno naj bi delno zaprtje seje podpirali tudi v SMC.

Vebru so sicer tik pred zdajci podporo odrekli tudi v DeSUS. Za njegovo razrešitev bodo glasovali zaradi Vebrovih izjav v zadnjih dneh, povezani z možnostjo kazenske ovadbe zoper premierja. A Veber, ki napoveduje, da bo počakal na glasovanje o razrešitvi in ne bo odstopil, izjav ne obžaluje.

spc/tvr/apo/apo
© STA, 2015