Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kolar Celarčeva poziva k rednemu gibanju in zdravemu prehranjevanju

Ljubljana, 7. aprila - Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je skladno z letošnjim poudarkom ob svetovnem dnevu zdravja že zgodaj zjutraj telovadila skupaj društvom Šola zdravja, nato pa je pozajtrkovala zdrav slovenski zajtrk. Ministrica ob tem poziva državljane, naj bosta redno gibanje in zdrava hrana osebna izbira in način življenja.

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Mojca Gabrijelčič Blenkuš z Inštituta za varovanje zdravja in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Mojca Gabrijelčič Blenkuš z Inštituta za varovanje zdravja in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Mojca Gabrijelčič Blenkuš z Inštituta za varovanje zdravja in ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Črni kruh.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Zelenjava, narezana paprika, kumare, korenje.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Jogurt, malica, zajtrk, napitek.
Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, Nacionalni inštitut za javno zdravje.
Odprtje nacionalnega posveta o varnosti živil.
Jabolka, sadje.
Foto: Stanko Gruden/STA

Po njenem mnenju je varna, lokalno trajnostno pridelana hrana dobra osnova, na kateri gradimo zdrave prehranjevalne navade.

Sistematično ukrepanje vseh, tako države kot stroke, industrije in nevladnih ter potrošniških organizacij bo lahko zaustavilo trend naraščanja prekomerne telesne teže, zmanjšalo pojavnost kroničnih bolezni in posledično tudi stroškov zdravljenja, je prepričana.

A ob tem opozarja, da so ukrepi zapisani, odločitve o zdravih izbirah pa so na koncu v rokah vsakega posameznika.

ago/td/td
© STA, 2015