Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predlog Rusije glede Jemna v VS ZN naletel na hladen odziv

New York, 5. aprila - Rusija je včeraj Varnostnemu svetu ZN predstavila osnutek resolucije, v katerem je pozvala k prekinitvi zračnih napadov v Jemnu, da bi omogočila humanitarno pomoč v državi. A predlog Moskve je pri ostalih članicah Varnostnega sveta naletel na hladen odziv. Po besedah trenutno predsedujoče Jordanije potrebujejo čas za premislek.

Jemen, Sana.
Jemenci stojijo na ruševinah hiš, uničenih v letalskih napadih koalicije pod vodstvom Savdske Arabije v okraju Bani Matar, 70 kilometrov zahodno od Sane.
Foto: Xinhua/STA

Jemen, Sana.
Jemenec stoji pred hišo, uničeno v letalskih napadih koalicije pod vodstvom Savdske Arabije v okraju Bani Matar, 70 kilometrov zahodno od Sane.
Foto: Xinhua/STA

Rusija je spričo naraščajočega števila civilnih žrtev zračnih napadov v Jemnu, ki jih pod vodstvom Savdske Arabije že deset dni izvaja zavezništvo arabskih držav na položaje šiitskih upornikov, sklicala nujno sejo 15-članskega Varmnostnega sveta.

V dokumentu je pozvala zavezništvo, naj ustavi napade, da bi omogočili evakuacijo tujih državljanov in sodelavcev mednarodnih organizacij iz Jemna.

sk/sg/sk
© STA, 2015