Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lokalni ponudniki hrane dobivajo mesto v mariborskih hotelih

Maribor, 5. aprila - Jeseni podpisani memorandum podravskih partnerjev o sodelovanju na področju trajnostne lokalne oskrbe za potrebe turizma in gostinstva ter prodajnih poti na podeželju v okviru projekta Inno Rural že daje prve rezultate.

Maribor, Hotel Betnava.
Pridelovalci lokalne hrane se vključujejo v prehransko verigo mariborskih hotelov.
Direktorica Zavoda za turizem Maribor Janja Viher.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Dober primer sodelovanja poteka med mariborskim hotelom Betnava in zadrugo Dobrina. Po besedah Denisa Ploja, direktorja zadruge, ki na pobudo pridelovalcev v Slovenskih Goricah deluje na principu socialnega podjetništva in trenutno združuje že 60 članov, jih podobno sodelovanje zanima tudi z drugimi turističnimi ponudniki v regiji.

Direktor hotela Betnava Vasja Ilešič se kot hotelir zaveda, da soba ni več edina stvar, ki jo lahko ponudijo svojim gostom. V svojo prehrano so vključili lokalno pridelane surovine, ki jih za njih proizvaja 16 okoliških pridelovalcev, krog dobaviteljev pa bodo v prihodnje še povečali.

gm/bdo
© STA, 2015