Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski zelenjadarji poudarjajo pomen lokalno pridelane hrane

Maribor, 5. aprila - Slovenski pridelovalci znajo pridelati dobro in zdravo zelenjavo, kljub temu pa je bilo v preteklosti na policah trgovin težko najti svežo doma pridelano zelenjavo. Združenje za integrirano pridelavo zelenjave si zato s pomočjo evropsko sofinanciranih projektov prizadeva slovenskega potrošnika podučiti o pomembnosti porekla in načina pridelave.

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Združenje za integrirano pridelavo zelenjave.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Predsednik Združenja za integrirano pridelavo zelenjave Stanko Volk.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Strokovnjakinja za zelenjadarstvo na Kmetijsko-gozdarskem zavodu Maribor Miša Pušenjak.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Spodnja Polskava, Kmetija Volk.
Predsednik Združenja za integrirano pridelavo zelenjave Stanko Volk.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Kot je povedal predsednik Združenja za integrirano pridelavo zelenjave Stanko Volk, se trgovci zaradi večjega povpraševanja tudi vse bolj zavedajo pomembnosti ponudbe lokalno pridelane zelenjave, pridelovalci pa si prizadevajo, da bi se povpraševanje povečalo tudi pri javnih obratih, ki so podvrženi javnemu naročanju.

gm/mrn
© STA, 2015