Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Maratonska pogajanja o iranskem jedrskem programu se nadaljujejo

Teheran, 2. aprila - V švicarski Lozani so se ponoči nadaljevala maratonska pogajanja med šesterico velikih sil in Iranom o njegovem jedrskem programu. Vodja iranske diplomacije Mohamed Džavad Zarif je svetovne sile znova pozval, naj izkoristijo trenutek za sklenitev dogovora, o katerem se pogajajo že poldrugo leto.

Švica, Lozana.
Pogajanja o iranskem jedrskem programu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA

Švica, Lozana.
Jedrska pogajanja med zunanjimi ministri šesterice velesil (ZDA, Rusije, Kitajske, Velike Britanije, Francije in Nemčije)
Foto: Xinhua/STA

Švica, Lozana.
Jedrska pogajanja med zunanjimi ministri šesterice velesil (ZDA, Rusije, Kitajske, Velike Britanije, Francije in Nemčije) in njihovim iranskim zunanjim ministrom Mohamedom Džavadom Zarifom.
Srečanje ameriškega državnega sekretarja Johna Kerrya in kitajskega zunanjega ministra Wang Yija.
Foto: Xinhua/STA

Smo nekaj metrov od ciljne črte, a se vsi zavedamo, da so ravno zadnji metri najtežji, je ob vrnitvi v Švico izjavil francoski zunanji minister Laurent Fabius. Kot je dodal, so vložki zelo visoki, saj je na mizi vprašanje neširjenja jedrskega orožja in ponovna vključitev Irana v mednarodno skupnost.

Predstavnik ameriške delegacije je potrdil, da je imel ameriški državni sekretar John Kerry ponoči štiriurni sestanek z iranskim kolegom in namestnico visoke zunanjepolitične predstavnice EU Helgo Schmid.

jk/vr/jk
© STA, 2015